Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/pinseoratoriet.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/pinseoratoriet.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
FAQ – Realm of Play – et pinseoratorium

Hvornår kan man høre pinseoratoriet igen?

Vis svaret

Hold dig opdateret på aktuelt-siden eller book din egen koncert. Du finder kontaktinformationerne her. 

Skjul svaret

Kan vi synge musikken med vores eget kor derhjemme?

Vis svaret

Noderne er ikke udgivet, men man kan jo altid skrive til Kristian og spørge om det er muligt at få tilsendt noget af værket. Dele af værket er ret kompliceret og kræver et relativt højt niveau for at synge. Andet er lettere og mere tilgængeligt.

Skjul svaret

Hvorfor improviserer I så meget – kan I ikke noder?

Vis svaret

Vi kan godt læse noder – og næsten alle er konservatorieuddannede. Faktisk fylder den nedskrevne del af værket 77 A4 sider med noder som ensemblet har lært udenad til koncerterne!

Improvisationen skaber en kontrast til kompositionernes kompleksitet og dybde. Improvisationerne skaber et nærværende rum hvor både musikere og publikum bliver mere opmærksomme fordi ingen ved hvad det næste bliver. Det rum er en pointe i sig selv og endnu en formmæssig fortolkning af det bibelske begreb ånd.

Skjul svaret

Er I super kristne eller hvad?

Vis svaret

Næh, det er vi ikke som sådan. Vi er musikere som kan lide at synge sammen og har ikke nogen religiøs mission med Realm Of Play. Men Kristian har komponeret musikken ud fra det han fik ud af at læse biblens skrifter om ånd. Vi tror at budskaberne i værket kan bruges hvad enten man er religiøs, spirituel, ateist eller ansat i en grønsagsbutik. Og kan man ikke bruge teksterne til noget, så kan man jo bare lytte til musikken.

Skjul svaret

Hvorfor er der ingen instrumenter med?

Vis svaret

Kristian havde i mange år arbejdet med a cappella musik og det var derfor naturligt for ham at fortsætte i den stil. Den moderne a cappella musik har i dag så mange klangmæssige muligheder, at det nærmest er et helt orkester.

Formmæssigt har det betydning i det at apostlene på pinsedagen blev grebet af Guds Ånd og begyndte at tale i tunger. Den del af temaet fortolker vi ved at skabe musikken på stedet i circlesong stil. Det er netop en a cappella genre hvor den inspiration manifestere sig i improviseret sang og form og instrumentering møder dermed hinanden.

Realm Of Play er i øvrigt akkompagneret af en percussion sektion og derfor ikke fuldstændig a cappella.

Skjul svaret

Hvad er et “Oratorium”?

Vis svaret

Et oratorium er et større musikalsk værk for orkester, sangsolister og kor. Oratoriernes storhedstid var i det 17. og 18. århundrede – og du kender måske Händels Messiahs eller Bachs Johannes Passionen som ofte bliver opført i dag. Oratorierne har som regel bibelske temaer og tager udgangspunkt i alvorlige eller betydningsfulde anliggender

Handlingen i et oratorium er ofte indskrænket til et minimum. Nogle oratorier indeholder ikke nogen egentlig fortælling. I et oratorium er fortællingens formål ikke så meget dramatisk som æstetisk: gennem fortællingen struktureres værket musikalsk og får betydning.

Pinseoratoriet er det eneste af sin slags, så vidt vides.

Skjul svaret

Hvordan blev musikken lavet?

Vis svaret

Kristian skrev musikken mellem 2009-2013. Han brugte en kombination af at synge en masse idéer ind i et sequenzerprogram (Ableton Live/Cubase), jamme på klaveret og komponere og arrangere idéerne ind i et nodeprogram (Sibelius).

Musikken er meget inspireret af Bobby McFerrin’s album VOCAbuLarieS som Roger Treece har komponeret. Kristian var så heldig at bruge Roger som sparringspartner på Realm Of Play, så måske kan du høre at de to musikalske verdener ikke er fjerne fra hinanden.

Skjul svaret