En magisk aften på Arne B

Torsdag den 20. april 2017 besøgte Realm of Play Giant Steps i Svendborg på værtshuset Arne B. Arrangør Pia Blohm skriver om aftenen:

Der var magi og spiritualitet i luften i går aftes, da sanger, korleder og komponist Kristian Skårhøj besøgte Giant Steps med en ren guldgrube af fantastiske sangere. Publikum blev nærmest blæst om kuld, da de åbnede op for alle sluserne og fik Skårhøjs imponerende flotte musikalske værk Realm Of Play til flyde over af vellyd. Fascinerende og farverige klangbilleder blandede sig med både gribende smukke og stormfulde rytmiske øjeblikke.

FOTO: Henrik Nørgaard Rohweder Paulsen

 

Realm of &%#?

bg3

Realm of Play er et pinseoratorium med et navn og en undertitel som mange rynker brynene af. Hvad betyder “realm” og hvad er et oratorium?

Realm

Realm betyder “kongerige” eller “univers”.og bliver i denne sammenhæng brugt i betydningen i rtening af et paradigme. Altså kunne en oversættelse være “legens univers” og refererer til den sindstilstand man kan være i i leg og det magiske univers man kan skabe omkring sig.

Oratorium

Et oratorium er et “bønsværk”, men i praksis er det en tradition tilbage fra 1700 tallet hvor komponisterne lavede musik-dramatiske fremstillinger af bibelske historier. Som regel er oratorierne skrevet for orkester, kor og solister. Kristian Skårhøjs pinseoratorium er skrevet for Percussion, kor og solister og følger ikke en fortælling som de klassiske oratorier, men er sammensat af skrifter udvalgt fra biblen som peger mod Ånden.